Feng Shui a fürdőszobában

A FENG SHUI TANAI SZERINT A FÜRDŐSZOBA OLYAN SZENTÉLY, AHOL AZ EMBER MEGTISZTÍTJA A TESTÉT, CSAK SAJÁT MAGÁVAL FOGLALKOZIK.  


A legeslegelső tudnivaló, hogy a fürdőszoba a Feng Shui tanai szerint Víz elem uralta terület, - leginkább a vagyoni helyzetünkre, hírnevünkre és házasságunkra van hatással. A bágua térkép böngészése közben bizonyára feltűnik majd, hogy minden lakótérnek megtalálja a megfelelő helyét a lakásában, kivéve a fürdőszobát, mely gyakorlatilag sehol sincs jól pozicionálva.

Azonban, ha megtaláljuk azt a módszert, mely a pénzügyeinket pozitívan befolyásolja, akkor már könnyű a fürdőnek helyet találni. Ne felejtsük, hogy a fürdőszoba rendelkezik egyfajta Chi energiát elszippantó és elvezető hatással (lefolyók: kád, wc, mosdó, bidé), nem mindegy tehát, hogy hol folyik a víz, - hol folyik el a pénz és a jó szerencse! (a további leírások kizárólag az egyszerű, bágua térképes módszerhez alkalmazkodó javaslatokat tartalmazzák.

A vagyoni helyzetére nagyon erőteljesen negatív hatással bíró fürdőszoba elhelyezkedések: - a bejárati ajtó mellett közvetlenül vagy az ajtóval szemben, mivel ez megakadályozhatja, hogy a Chi energia egyáltalán beáramoljon a lakásába - az emeleten, mivel a negatív energiát serkenti a lakásban - a konyha közvetlen közelében, mivel a Víz elem hatása összekeveredhet a Tűz elemmel, mely szintén a negatív energiák kibontakozását segíti - a lakás közepén, mivel az elhasznált energia szétterjed az egész lakásban - a lépcső alatt.

Első olvasatra igen szigorúnak, némely lakásban szinte kivitelezhetetlennek tűnnek ezek a szabályok, viszont, ha az egész lakást Feng Shui szerint rendezi be, akkor már könnyebb lesz a fürdőszobát is a megfelelő helyre tervezni. Egy hosszú folyosó végén, vagy a hallból nyílóan, a bejárati ajtótól távol esően megakadályozhatjuk, hogy a felhasznált Chi energia feleslegesen keringjen a lakásban.

Fontos Feng Shui tippek fürdőszobája harmonizálásához:

A fürdőszobája a vagyoni helyzetért és a házasságért felelős.

Tipp: A fürdőszoba ajtaján kívülről helyezzünk el egy belső bágua tükröt, vagy pedig belül valamilyen fekete/piros színű tárgyat! Ez segít majd az elhasznált Chi energiát a fürdőszobában tartani. Tartson minden (a lakás belseje felé irányuló) nyílászárót csukva, ha épp nem használja a helyiséget, különben könnyen elillanhat a Chi energia a lefolyókon keresztül!


A fürdőszoba a lakás lényeges helye

Tipp: Helyezzen el nagyobb piros tárgya(kat)– pl. törölköző, szőnyeg, váza, szennyestartó, - helyezzen el néhány követ, egy nagy kristályt, vagy más Föld elemű tárgyakat, mint kerámiát, szobrot, vagy vázát minden sarokban!

Tisztíts, hogy tisztálkodhass!

A fürdőszoba a megtisztulás helye, ezért tartsa tisztán és rendben! A rendetlenség különösen nagy mennyiségű negatív Chi energiát szül!

Hogyha a fürdőszobája a bejárati ajtó, vagy a konyha közvetlen közelében található

Tipp: A fürdőszoba közepén helyezzen el egy kristályt, egy tükröt a toilet fölött, mely visszatükrözi majd a vizet, majd szerezzen be néhány Föld elemű tárgyat, mely stabilizálja az energiákat! Végül akassza fel az egyik falra egy madarat, vagy fát ábrázoló képet is, mely segít az energiaszint fenntartásában!


A fürdőszoba színvilága

A legideálisabb színek a zöld, a sárga, barna, drapp, kevés kék, az ezüst és csipetnyi levendula.

A Víz elemet eleve szimbolizálják a porc elánok és a tusoló, - valamint a rengeteg folyékony víz. A Föld elem színei, mint a sárga, barna, és a drapp megfogják a felesleges víz energiát, segítik a harmónia létrejöttét az intim óráinkban is.

Kerülje a túlzott (csak) piros, lila, sötétkék, és fekete árnyalatokat, mivel ezek miatt kisebbnek érzi majd a teret, ráadásul feszültséget is szülnek.

Életenergia

Alkalmanként belefér a romantikus gyertyafényes hangulat a fürdőszoba „vizes” világába, de mindenképpen keressünk helyet néhány élő növénynek, melyek segítenek kiegyensúlyozni a Víz elem energiáját (felszívják azt!).


Helyes szellőztetés

A jó levegő igényéhez a fürdőszobában nem kell különösebb tudomány, mivel senki nem szeretné, ha az elhasznált és párás levegő az egész lakásban elterjedne, ezért nem árt beszereltetni egy ventillátort, mely automatikusan bekapcsol pár perc után, így gondoskodva a mindig kellemes levegőről és illatról!


Illatok

Bátran használjon illatokat! A friss levendula, a rozmaring mind igen nyugtatóan hatnak és kevésbé kémiai összetételűek, mint a spray-k.


Tervezés

Fontos, hogy milyen kép tárul ön elé először, mikor belép a fürdőszoba ajtón, ezért próbáljon meg minél több szekrényt vagy tárolásra alkalmas eszközt beszerezni, hogy csakugyan az legyen látható, mely kellemes látványt nyújt!


Világítás

Legyen központi világítása, megfelelő erősségű égőkkel, melyek mellett rendel­ke­zésedre áll még néhány állítható kisebb világítás is, melyek variálhatóan használhatóak!


Tükrök

A tükröt úgy kell elhelyezni, hogy abban az egész felsőteste kényelmesen megszemlélhesse! Hogyha ugyanis az arca fele lemarad a tükörképéről az rossz energiát teremt, mely ahhoz vezethet, hogy nem érzi majd magát „teljesnek” és kiegyensúlyozottnak belül!